Onze blogberichten

Protiweb flensje kaneel

Flensje kaneel

Lust jij graag een flensje als ontbijt? Dan hebben wij een lekker recept voor jou om te kunnen variëren!

Dit recept is geschikt voor fase 1a.

Recept
Lees meer
Week 1605 bestanden (4)

Wie heeft er extra baat bij het volgen van het Protiweb eiwitdieet?

Het volgen van een proteïnedieet is een ideaal voor wie op een snelle, maar gezonde manier wat kilo’s kwijt wil.
Behalve het gewicht dat naar beneden gaat, zijn er nog tal van bewezen voordelen. We belichten in dit artikel drie verschillende scenario’s waar je extra gebaat bent met het volgen van een proteïnedieet.

Lees meer
Week 0703 bestanden (20)

De voordelen van bio voeding

Aangezien het bij elk dieet belangrijk is om naast de maaltijden zeker voldoende groenten te eten (minstens 200 gram en mogelijks nog meer), verdiepen we ons hieronder in wat voor groenten het beste voor jou zijn.

Protiweb Voedingstips
Lees meer
Week 0703 bestanden (19)

Caloriearm diëten of proteïnedieet?

Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens een caloriearm dieet gevolgd, of hoe vele het verwoorden ‘Ik ben wat op mijn eten beginnen letten’. 
Hier ga je meestal te werk door minder te eten, waardoor je minder calorieën/energie binnenkrijgt, waardoor je je reserves gaat verbranden en afvallen.

Het proteïnedieet werkt daar net iets anders in. Hier ga je niet zo zeer kijken naar het minder eten, maar net iets meer naar wat je gaat eten. We gaan hier de proteïne inname verhogen en vetten en koolhydraten verlagen.
Laten we de twee even bekijken.

Protiweb Voedingstips
Lees meer
Protiweb-overgewicht-jongeren

Overgewicht bij jongeren toegenomen

Hoewel gezondheid en welzijn steeds belangrijkere thema's worden, kampen toch meer en meer jongeren en jongvolwassenen met overgewicht. 

Voedingstips
Lees meer
Protiweb-coronakilos

Coronakilo’s bij 17 procent van de volwassenen

Sinds het begin van de coronaperiode hebben we meer 'in ons kot' moeten blijven. Hierdoor hebben we collectief minder bewogen, wat bij sommigen ook fysiek merkbaar is geworden.

Voedingstips
Lees meer
Protiweb-voedingtips-diabetes

Diabetes type 2 - wijzigen leefstijl beïnvloedt ziekteverloop

Diabetes type 2 is een serieuze ziekte die steeds meer mensen treft. Een ongezonde leefstijl vergroot de kans op diabetes type 2. Nadat de ziekte is vastgesteld, kan een gezondere leefstijl het verloop van de ziekte afremmen. 

Voedingstips
Lees meer
Protiweb-voeding-dementie

Gezond gewicht verlaagt risico op dementie

Vroeg of laat krijgen we allemaal last van ouderdomskwalen. Maar door een gezond gewicht aan te houden, kan je het risico op zwaardere aandoeningen, zoals dementie, aanzienlijk verminderen. 

Voedingstips
Lees meer
Protiweb-wiebelen-tegen-kilos

Wiebel tegen de kilo’s

Je kan op verschillende manieren vet verbranden en afvallen. Zo kan je naar de sportschool gaan, minder suikers en ongezonde vetten eten, beter slapen en... meer wiebelen.

Voedingstips
Lees meer
pexels-marta-dzedyshko-2067474

Waarom bevroren fruit en groenten vaak beter zijn dan verse

Bij het proteïnedieet zijn verse groenten en fruit, maar ook bevroren exemplaren toegestaan. Alles uit blik of bokaal wordt toch even geschrapt. Waarom is bevroren eigenlijk wel oké?


 

Voedingstips
Lees meer
Protiweb-boodschappen-zwangere-vrouw

Overgewicht vergroot kans op zwangerschapscomplicaties

Vrouwen die kampen met overgewicht of obesitas als zij zwanger worden, hebben een veel grotere kans op complicaties tijdens de zwangerschap en bij de geboorte van het kind, dan vrouwen met een gezond gewicht. Dat is één van de vele conclusies uit een grootschalig onderzoek bij meer dan 196.000 zwangere vrouwen.

Voedingstips
Lees meer
Protiweb-bewust-boodschappen-doen

Bewust boodschappen doen

Wanneer en in welke gemoedstoestand we naar de winkel gaan, kan veel verschil hebben op het bedrag aan de kassa. Daarom is het belangrijk je boodschappen altijd goed voor te bereiden.

Voedingstips
Lees meer