Stel uw vraag  

Proteïnedieet Fase 1

Fase 1: de strikte fase van het proteïnedieet

Tijdens de startersfase van het proteïnedieet – fase 1 – zal u uw inname van koolhydraten en vetten enorm beperken en u focussen op eiwitrijke voeding. Deze fase is gericht op (snel) gewichtsverlies en vertegenwoordigd 75% van uw volledige proteïnedieet.

Starten met het proteïnedieet

Alvorens met het proteïnedieet te starten, adviseren wij u om eerst uw BMI te berekenen met onze BMI-calculator. Zo krijgt u een idee over hoeveel gewicht u dient te verliezen om een gezond gewicht te bereiken en kan u concrete doelstellingen bepalen voor uw proteïnedieet.

Fase 1 bestaat uit twee onderdelen.

Ketose tijdens het proteïnedieet

Wanneer het proteïnedieet correct wordt gevolgd, zal uw lichaam in ketose treden. Dit heeft als gevolg dat uw lichaam zal overschakelen van koolhydraatverbranding naar vetverbranding. Dit gebeurt na zo’n 48 tot 72 uur na de start van uw dieet.

Het is mogelijk dat u tijdens deze periode hoofdpijn krijgt. Uw lichaam is het immers niet gewoon om vetten te verbranden. Een pijnstiller, voldoende water en hoogwaardige eiwitproducten helpen hiertegen. Na 24 uur zal de hoofdpijn verdwijnen en wal u zich fitter en energieker beginnen voelen.

Wat met koolhydraten, suikers & proteïnen?

Alle soorten koolhydraten, zoals fruit, brood of aardappelen, zijn tijdens fase 1 van het proteïnedieet aller tijden uit den boze. Enkel zo kan uw lichaam in ketose blijven. Doet u dit niet, dan zal u opnieuw twee tot vier dagen moeten rekenen voordat dit proces opnieuw is opgestart.

Eetschema fase 1 proteïnedieet

Wilt u starten met het proteïnedieet? Dan is het belangrijk om te weten wat u wel en niet mag eten tijdens de eerste fase. Tijdens fase 1 van het proteïnedieet mag u per dag eten:

Hierbij houdt u rekening met volgende richtlijnen:

Proteïnedieet schema: eetplan fase 1

Een voedingsschema van een typische dag in fase 1 van het proteïnedieet ziet er als volgt uit:

Eetmoment

Wat eten?

Voorbeeld & inspiratie

1ste maaltijd: ontbijt

Eiwitrijke maaltijd

Proteïne havermout appel kaneel

2de maaltijd: tussendoortje

Eiwitrijk tussendoortje

Warme proteïne chocoladedrank

3de maaltijd: lunch

Eiwitrijke maaltijd

Proteïne omelet champignons

4de maaltijd: tussendoortje

Eiwitrijk tussendoortje

Proteïne cacao crackers

5de maaltijd: tussendoortje

Eiwitrijk tussendoortje

Proteïne shake aardbei

6de maaltijd: diner

Eiwitrijke maaltijd met groenten

Proteïne groente quiche

7de maaltijd: dessert

Eiwit

Proteïne vanille pudding

Snackmoment

1 eiwitrijke snack voor fase 1a of 1b

Eén van de vele proteïne repen, proteïne koekjes of proteïne chips

Om het proteïnedieet haalbaar te houden en te blijven genieten van voeding, is het belangrijk om genoeg te variëren tijdens uw dieet. Gelukkig kan u in onze webshop kiezen uit een ruim aanbod proteïnedieet producten, geschikt voor fase 1 (1a en 1b).

Toegestane groenten tijdens het proteïnedieet – fase 1

Welke groeten zijn toegelaten in fase 1 van het proteïnedieet? Het is belangrijk dat u dagelijks minimaal 200 gram van één of meerdere onderstaande groenten eet tijdens uw proteïnedieet.

Andijvie

Roodlof

Broccoli

Spinazie

Champignons

Tuinkers

Verse Chinese kool

Waterkers

Witlof

Zuurkool

Witlofsla

Komkommer

Oesterzwammen

Radijs

Paksoi

Bloemkool

Postelein

Asperges

Rabarber

Courgette

Snijboon

Preigroen

Sla (alle soorten)

Proteïnedieet producten online bestellen voor fase 1?

Wilt u starten met het proteïnedieet, maar weet u niet welke producten hiervoor geschikt zijn? Neem eens een kijkje in onze webshop met proteïnedieet producten. Wij hebben een breed en gevarieerd assortiment producten met kwaliteitsvolle en hoogwaardige eiwitten. Deze producten zullen u helpen om het proteïnedieet correct te starten en vol te houden. Dankzij de filters ziet u bovendien onmiddellijk welke producten geschikt zijn voor fase 1. Handig toch?

Proteïnedieet startpakketten

Weet u écht niet welke producten te kiezen, kan u onze proteïnedieet startpaketten online bestellen. Deze pakketten helpen u om uw proteïnedieet de juiste kick-start te geven. Zo hoeft u niet alle producten bij elkaar te zoeken en kan u alles in één keer bestellen.

Al onze starterspakketten zijn zorgvuldig samengesteld door onze proteïnedieet specialisten en zijn geschikt vanaf fase 1.

Proteïnedieet: volledige uitleg, advies & werking

Wenst u meer informatie over het proteïnedieet? Lees de volledige uitleg over het proteïnedieet en de andere fases en bekijk onze veelgestelde vragen.

Heeft u nog extra vragen? Contacteer ons gerust:

Waarom Protiweb?

Gegarandeerd de goedkoopste
Wij werken dagelijks aan onze prijzen om altijd de goedkoopste te zijn. Bovendien hebben wij tal van promoties!
Snel resultaat
Door de verlaagde koolhydraat- en vetwaarden verliest u snel vet zonder verlies van spieren. Gemakkelijk afslanken op een gezonde basis!
Ruimste keuze producten
Meer dan 650 kwaliteitsvolle maaltijden en snacks zorgen voor de nodige variatie. Ontdek snel wat uw persoonlijke favorieten zijn.
Snelle & betrouwbare levering
Levering 1 tot 2 werkdagen na uw betaling via onze vaste partner bpost. De levering is bovendien gratis vanaf een bestelling vanaf € 90.
Zeg suiker vaarwel
Naast proteïnerijke producten, bieden we ook suikervrije snacks, sauzen, beleg en meer aan. Zo ondersteunen we iedereen die bewust voor gezondheid kiest.
Onze partners
Over Protiweb

Bij Protiweb kunt u terecht voor een ruim aanbod aan proteïneproducten aan de laagste prijs.