Stel uw vraag  

Proteïnedieet Fase 3

Bij de derde fase zal u uw focus verleggen van gewichtsverlies naar gewichtsbehoud. U zal opnieuw koolhydraten in uw eetpatroon toelaten en grote stappen nemen naar uw nieuwe levensstijl.

De overgangsfase van het proteïnedieet

Tijdens de derde fase van het proteïnedieet zal u werken aan een gezonde levensstijl waarbij u minder proteïnedieet producten zal innemen en (gematigd) meer koolhydraten zal toelaten. U zal uw dieetmaaltijden steeds vaker vervangen door reguliere maaltijden met extra koolhydraten. Uw lichaam zal als het ware geleidelijk leren hoe het koolhydraten op een juiste manier moet verwerken zodat deze niet meer worden omgezet in vetten.

Hou er rekening mee dat u tijdens deze fase nog maar weinig gewicht zal verliezen, maar dat is exact ook de bedoeling. U heeft namelijk al 95% van uw streefdoel bereikt! U zal doelgerichter afslanken en een nieuwe levensstijl aannemen mét blijvend gewichtsverlies.

Opgelet: deze fase is minstens even belangrijk als de voorbije fases. Het is zeer belangrijk dat u niet terugvalt in uw oude eetgewoonten, anders zal uw gewicht opnieuw toenemen en moet u weer van vooraf aan beginnen.

Eetschema fase 3 van het proteïnedieet

Zoals bij de vorige fases van het proteïnedieet, is het belangrijk om ook tijdens de derde fase rekening te houden met de juiste voeding en eetpatronen. Tijdens fase 3 dient u zeker onderstaande richtlijnen te hanteren:

Eetplan fase 3 proteïnedieet: dag 1 tot 8

Gedurende de eerste 5 tot 8 dagen van fase 3 van het proteïnedieet gaat u een regulier ontbijt toevoegen aan uw eetschema. U mag per dag eten:

Eetplan fase 3 proteïnedieet: dag 9 tot 13-18

De volgende 5 tot 10 dagen wordt het eten in de voormiddag en namiddag gewijzigd. U zal nu in een proteïne snack of maaltijd vervangen door een regulier en gezond tussendoortje. Uw eetschema ziet er dan als volgt uit:

Hoofdmaaltijd fase 3 proteïnedieet

Tijdens fase drie van het proteïnedieet gaat u nog steeds eiwitrijke voeding combineren met een stuk vlees, vis of vleesvervanger en een portie groenten. Zorg ervoor dat u per dag minimaal 200g van de toegestane groenten eet.

Kies voor uw hoofdmaaltijd in fase 3 uit één van onderstaande voeding:

Toegestane groenten tijdens het proteïnedieet – fase 3

Het is belangrijk om tijdens fase 3 van het proteïnedieet dagelijks minimaal 200 gram van één of meerdere van deze groenten te eten:

Andijvie

Roodlof

Broccoli

Spinazie

Champignons

Tuinkers

Verse Chinese kool

Waterkers

Witlof

Zuurkool

Witlofsla

Komkommer

Oesterzwammen

Radijs

Paksoi

Bloemkool

Postelein

Asperges

Rabarber

Courgette

Snijboon

Preigroen

Sla (alle soorten)

Van volgende groenten mag u slechts maximaal 200 gram per dag eten:

Snijbonen

Paprika

Fijne prinsessenbonen

Boterbonen

Sojascheuten

Raap

Aubergine

Zilveruien

Prei

Venkel

Tomaten

Groene kool

Knolselder

Rode kool

Linzen

Schorseneren

Proteïnedieet: volledige uitleg, advies & werking

Wenst u meer informatie over het proteïnedieet? Lees de volledige uitleg over het proteïnedieet en de andere fases en bekijk onze veelgestelde vragen.

Heeft u nog extra vragen? Contacteer ons gerust!

Waarom Protiweb?

Gegarandeerd de goedkoopste
Wij werken dagelijks aan onze prijzen om altijd de goedkoopste te zijn. Bovendien hebben wij tal van promoties!
Snel resultaat
Door de verlaagde koolhydraat- en vetwaarden verliest u snel vet zonder verlies van spieren. Gemakkelijk afslanken op een gezonde basis!
Ruimste keuze producten
Meer dan 650 kwaliteitsvolle maaltijden en snacks zorgen voor de nodige variatie. Ontdek snel wat uw persoonlijke favorieten zijn.
Snelle & betrouwbare levering
Levering 1 tot 2 werkdagen na uw betaling via onze vaste partner bpost. De levering is bovendien gratis vanaf een bestelling vanaf € 90.
Zeg suiker vaarwel
Naast proteïnerijke producten, bieden we ook suikervrije snacks, sauzen, beleg en meer aan. Zo ondersteunen we iedereen die bewust voor gezondheid kiest.
Onze partners
Over Protiweb

Bij Protiweb kunt u terecht voor een ruim aanbod aan proteïneproducten aan de laagste prijs.