Stel uw vraag  

Proteïne dieet: uitleg & advies

Voor wie snel gewicht wenst te verliezen, maar dit toch op een veilige en gezonde manier wenst te doen is het proteïne dieet de ideale methode. Indien correct gevolgd, kan u op een zeer korte tijd heel wat gewicht verliezen en zal u een gezondere levensstijl bereiken, met blijvend gewichtsverlies als gevolg.

Basisbegrippen van het proteïne dieet

Om de werking van het proteïne dieet te begrijpen, is het noodzakelijk om de belangrijkste basisbegrippen van een proteïne dieet te kennen. Hieronder een handig overzicht.

Werking proteïne dieet

Wanneer uw lichaam gevoed wordt met te veel koolhydraten, suikers of vetten in verhouding met uw dagelijkse beweging, worden deze als lichaamsvetten opgeslagen. Het vormen van deze vetreserves is een natuurlijk mechanisme dat bestaat om ons lichaam te laten overleven bij hongersnood.

Helaas hebben vele mensen, vaak onbewust, een te hoge opname van suikers en ongezonde vetten met als resultaat dat de vetreserves hun maximale waarde al snel overschrijden. Zo’n ongezonde levensstijl is een welgekende oorzaak van overgewicht.

Een proteïne dieet is een effectieve manier om weg te stappen van een ongezonde levensstijl en snel en blijvend gewichtsverlies te bereiken. Het zorgt ervoor dat enkel de overbodige vetmassa wegsmelt, doordat er een zeer beperkte koolhydraat en vetopname plaatsvindt. De proteïnen of eiwitten vormen anderzijds de bouwstenen van ons lichaam door te zorgen voor opbouw en onderhoud van de spieren. Bovendien behoudt de huid haar elasticiteit en blijft ze stralend.

Proteïne dieet in 4 fasen

Bij de start van een proteïne dieet berekent u best eerst uw BMI met onze BMI-calculator. Zo weet u hoeveel gewicht u kan verliezen en krijgt u inzicht wat uw ideale streefgewicht is.

Omdat het uiteindelijke doel van een proteïne dieet blijvend gewichtsverlies en een gezonde levensstijl is, is het dieet opgesplitst in vier fases. In de eerste fase zal u zorgen voor snel gewichtsverlies, door voornamelijk te focussen op eiwitten en amper koolhydraten en vetten op te nemen. Nadien gaat u tijdens de gematigde fase geleidelijk aan opnieuw koolhydraten en vetten toevoegen aan uw voedingspatroon. Tenslotte zal u tijdens een overgangsfase een nieuwe en gezonde levensstijl ontwikkelen, met blijvend gewichtsverlies als gevolg.

Fase 1: de strikte fase

Tijdens de eerste, strikte fase zal het lichaam eiwitten als hoofdenergiebron gebruiken. U zal enkel eiwitrijke maaltijden eten, aangevuld met de toegestane groenten, vitaminen en hoogwaardige eiwitsupplementen. Bovendien dient u minimaal 2 liter water te drinken. Dit zal ervoor zorgen dat de afvalstoffen (ketonen) die vrijkomen bij de vetverbranding snel uit uw lichaam worden verwijderd. U mag in geen enkel geval koolhydraten en vetten eten. Eenvoudig uitgelegd zal u hierdoor uw lichaam leren om vetten in plaats van koolhydraten te verbranden.

U volgt deze fase tot u ongeveer 60% à 70% van uw doelstelling hebt behaald. Bijvoorbeeld wanneer u 10 kg wil verliezen, volgt u fase 1 van het proteïne dieet tot u 6 à 7 kg bent afgevallen. Bij een juiste toepassing van deze fase zal u 1,5 tot 4 kilogram per week kunnen verliezen.

Let op: fase 1 mag u maximaal 6 maanden aaneensluitend volgen.

Fase 2: de gematigde fase

Tijdens de tweede, gematigde fase van het proteïne dieet wordt de middag- of avondmaaltijd niet langer vervangen door een proteïnemaaltijd, maar zal u één gewone maaltijd met vis/vlees en groenten eten. Vegetariërs kunnen in deze fase een zuivel maaltijd, vleesvervanger of een eitje bereiden.

Deze fase zal u volgen tot u ongeveer 95% van uw doelstelling hebt behaald.

Fase 3: de overgangsfase

In de derde fase van het proteïne dieet, de overgangsfase, gaat u uw focus verschuiven van gewichtsverlies naar gewichtsbehoud. U gaat opnieuw koolhydraten en vetten eten in combinatie met uw proteïnemaaltijden. U eet nu een koolhydraatrijk ontbijt of lunch met brood. ‘s Avonds eet u een eiwitmaaltijd, aangevuld met veel groenten en een mager stuk vlees of vis.

Fase 4: de onderhoudsfase

De laatste fase van het proteïne dieet is gericht op het behouden van uw verloren gewicht en het aannemen van een gezonde levensstijl. Tijdens deze fase is het aan te raden nog minimaal elke twee dagen één proteïnemaaltijd of snack te nuttigen om een beter gewichtsbehoud te garanderen. Daarnaast adviseren we u om 3 keer per week intensief te sporten.

Fase 4 is in principe een levenslange fase. Probeer zoveel mogelijk uw oude eetpatronen te vermijden, zodat u een jojo-effect en gewichtstoename kan voorkomen.

Proteïne dieet producten online bestellen

U heeft de beslissing genomen en wilt aan het proteïne dieet beginnen, maar wat nu? Waar kan u de juiste proteïneproducten vinden die u tijdens uw proteïne dieet kan nuttigen? Geen nood, Protiweb beschikt over een proteïne dieet webshop met een uitgebreid aanbod hoogwaardige proteïne producten.

In onze webshop kan u proteïne producten bestellen voor elke maaltijd van de dag: ontbijt, lunch, diner en heerlijke dranken en tussendoortjes. U kan gemakkelijk zoeken per fase en eindeloos variëren tussen diverse smaken. Uw proteïne dieet hoeft dus zeker niet eentonig te zijn.

U ontvangt uw bestelling 1 tot 2 werkdagen nadat u uw bestelling heeft geplaatst. Koopt u boven de € 90? Dan verzenden wij uw bestelling gratis.

Proteïne starterspakketten

Om het u gemakkelijk te maken kan u in onze webshop ook proteïne dieet starterspakketten bestellen. Zo’n starterspakket is ideaal wanneer u wilt starten met het proteïne dieet. U kan in één keer alle proteïneproducten voor uw dieet bestellen waardoor u niet alles bij elkaar hoeft te zoeken. Zo heeft u gegarandeerd resultaat aan de laagste prijs!

Al onze proteïne starterspakketten zijn zorgvuldig samengesteld door onze gespecialiseerde proteïne dieet specialisten. Ze zijn geschikt vanaf fase 1a van het proteïne dieet en zullen u helpen om snel en gemakkelijk af te vallen.

Waarom Protiweb?

Gegarandeerd de goedkoopste
Wij werken dagelijks aan onze prijzen om altijd de goedkoopste te zijn. Bovendien hebben wij tal van promoties!
Snel resultaat
Door de verlaagde koolhydraat- en vetwaarden verliest u snel vet zonder verlies van spieren. Gemakkelijk afslanken op een gezonde basis!
Ruimste keuze producten
Meer dan 650 kwaliteitsvolle maaltijden en snacks zorgen voor de nodige variatie. Ontdek snel wat uw persoonlijke favorieten zijn.
Snelle & betrouwbare levering
Levering 1 tot 2 werkdagen na uw betaling via onze vaste partner bpost. De levering is bovendien gratis vanaf een bestelling vanaf € 90.
Zeg suiker vaarwel
Naast proteïnerijke producten, bieden we ook suikervrije snacks, sauzen, beleg en meer aan. Zo ondersteunen we iedereen die bewust voor gezondheid kiest.
Onze partners
Over Protiweb

Bij Protiweb kunt u terecht voor een ruim aanbod aan proteïneproducten aan de laagste prijs.