Stel uw vraag  

Veelgestelde vragen

1 Hoe lang duurt de verzending van mijn bestelling?

Onder normale omstandigheden ontvangt u uw pakket 1 tot 2 werkdagen nadat u uw bestelling heeft geplaatst. Dit steeds onder voorwaarde dat alle gegevens correct werden ingegeven, de transportfirma operatief is en er aan de betalingsvoorwaarden werd voldaan.

PostNL levert van dinsdag t.e.m. zaterdag. 

2 Wat kost de verzending van mijn bestelling?

De verzending van uw bestelling, ongeacht de grootte en hoeveelheid, kost € 6 inclusief taksen. Bedraagt de totale aankoopwaarde € 90 of meer, dan verzenden wij uw bestelling GRATIS.

3 Wie brengt mijn pakketje thuis of op het werk?

Voor onze bedeling werken wij samen met PostNL. Voor leveringen buiten België is het mogelijk dat PostNL gebruik maakt van partnerbedrijven. 

4 Wat als u niet thuis bent?

Als u niet thuis bent laat PostNL een melding met verdere instructies achter (bv. nieuwe aanbieding op later tijdstip of pakketje af te halen op een PostNL-locatie).Deze melding kan via een briefje of digitaal verlopen. 

Let op: PostNL werkt ook met burenlevering. 

5 Er is een probleem met de verzending of met mijn bestelling

Alle bestellingen worden steeds streng mee opgevolgd door onze medewerkers. Mocht u toch een probleem ondervinden met de inhoud van uw bestelling of met de verzending ervan, contacteer dan binnen de 7 dagen onze klantenservice via info@protiweb.nl of via +32 472 17 39 14. Houd steeds uw ordernummer bij de hand.

Hou er rekening mee dat het risico van de verzending bij de consument ligt vanaf het moment dat het pakketje hier vertrekt. 

6 Bestaat er een verschil tussen een eiwitdieet en een proteïnedieet?

Een proteïnedieet is hetzelfde als een eiwitdieet, het zijn synoniemen. Lees alles over het eiwitdieet en hoe dit u kan helpen om af te vallen en een gezonde levensstijl te bereiken!

7 Hoelang duren de verschillende fases van het proteïnedieet?

De duur van elke fase van het proteïnedieet is afhankelijk van uw doelstellingen. Voordat u start met het eiwitdieet bepaalt u hoeveel kilogram u wil verliezen.

  • Fase 1 volgt u totdat u ongeveer 60% tot 70% van uw doelstelling hebt behaald. Wilt u bijvoorbeeld 10 kilogram verliezen? Dan volgt u fase 1 totdat u maximaal 7 kilogram heeft verloren.
  • Fase 2 volgt u totdat u ongeveer 95% van uw doelstelling heeft bereikt.
  • Fase 3 is gefocust op gewichtsbehoud i.p.v. gewichtsverlies. U volgt deze fase totdat u uw volledige doelstelling heeft behaald.
  • Fase 4 is in principe een levenslange fase. U heeft uw streefgewicht bereikt en u weet exact hoeveel koolhydraten, vetten en eiwitten mag eten zonder dat u gewicht bijkomt.

8 Hoelang duurt het proteïnedieet?

De duur van het proteïnedieet hangt volledig af van de doelstelling die u voor ogen heeft.  Met de hulp van onze BMI-calculator kan u een idee krijgen over hoeveel gewicht u dient te verliezen om een gezond gewicht te bereiken.

Mensen met een hoger BMI (> 25) kunnen gemiddeld 1,5 tot 2 kilogram per week afvallen. Wanneer u een lager BMI heeft zal dit trager gaan. In het begin van het dieet zal u ook sneller afvallen dan later in het dieet. Omdat dit bij iedere persoon verschilt, is het moeilijk op voorhand te berekenen hoelang het proteïnedieet exact zal duren.

9 Waarom is het proteïne dieet gemakkelijk vol te houden?

Het proteïnedieet is zeer gemakkelijk vol te houden omdat er doorheen de dag voldoende eetmomenten zijn ingepland waardoor voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en u geen hongergevoel zal hebben. Daarnaast kan u in elke fase kan kiezen uit een breed assortiment van heerlijke eiwitrijke maaltijden.

10 Ik wil graag starten met het proteïnedieet, maar hoe begin ik er best aan?

Wanneer u niet goed weet hoe u aan het proteïndieet moet beginnen en welke producten u moet kiezen, adviseren wij u om een startpakket te bestellen. Hierdoor kan u alle producten om te starten met het proteïnedieet in één keer bestellen en hoeft u niet alle producten apart bij elkaar te zoeken. Bovendien ontvangt u bij elk startpakket een shaker. Zo bent u goed op weg om uw gezonde levensstijl te bereiken.

11 Wat kan ik doen als ik honger heb tijdens het proteïnedieet?

Door de regelmatige eetmomenten heeft u normaal geen hongergevoel tijdens het proteïnedieet. Toch kan het zijn dat u tijdens het begin van fase 1 last hebt van honger. Uw lichaam moet zich namelijk aanpassen aan uw veranderde eetgewoonten.

Om uw hongergevoel op te lossen kan je extra drinken (water, koffie, thee) of meer toegestane groenten te eten als een extra salade of soep. Ook kan u steeds een kauwgom nemen welke het hongergevoel wegneemt: vb. kauwgom minceur

12 Mijn adem ruikt raar tijdens het proteïnedieet, hoe komt dit?

Tijdens de eerste 48 tot 72 uur van uw dieet zal uw lichaam in ketose treden en zal het van koolhydraatverbranding overschakelen naar vetverbranding. Hierdoor zal uw lichaam ketonen afscheiden die het lichaam via de urine en longen verlaten. Dit heeft als gevolg dat uw adem minder fris kan ruiken dan normaal.

Om dit te voorkomen drinkt u best voldoende water (minimaal 2 liter per dag) en kan u suikervrije muntjes en kauwgom gebruiken.

13 Mag ik sporten tijdens het proteïnedieet?

Sporten is zeker toegestaan tijdens het proteïnedieet. Dit zal u zelfs helpen om meer vetten te verbranden.

U moet wel oppassen wanneer u intenstief wil gaan sporten in combinatie met het dieet. Vooral tijdens fase 1 zal uw energieniveau lager liggen dan normaal en zal u bij een te hoge hartslag spieren in plaats van vet verbranden. U kan zich tijdens het proteïnedieet beter focussen op krachttraining waarbij u uw spieren versterkt of duursport waarbij uw hartslag niet hoger ligt dan uw normale, maximum hartslag.

Ook is een extra eiwitmaaltijd aangewezen wanneer u intensief sport.

14 Wat voor fruit mag ik eten als ik het proteïnedieet volg?

Tijdens fase 1 en 2 is het niet toegestaan om fruit te eten, omdat dit te veel suikers en koolhydraten bevat en uw lichaam uit ketose zal halen. Tijdens fase 3 mag u opnieuw fruit eten, maar wel maximum 2 stuks per dag. Wanneer u tijdens fase 3 fruit wil eten, kiest u best voor vers fruit en niet uit blik. U dient ook best tijdens het dieet koolhydraatrijke fruitsoorten te vermijden zoals banaan, granaatappel, bessen, framboos, abrikoos, enzovoort.

15 Is het toegestaan om tijdens het proteïnedieet light-dranken of light frisdranken te drinken?

Ja, tijdens het proteïndieet is het toegestaan om dranken te drinken zonder suikers en calorieën. U moet wel oppassen voor het effect van zoetmatige kunststoffen die een hongergevoel kunnen opwekken. Daarom beperkt u zich best tot maximaal 33 cl. light-dranken per dag.

16 Wat mag ik tijdens een feestje of vakantie eten wanneer ik proteïnedieet volg?

Feestjes of vakanties zijn lastig tijdens uw proteïnedieet, maar maken het niet onmogelijk om u te houden aan uw dieet. Toch is het belangrijk dat u ook tijdens het dieet blijft genieten van het leven. Probeer daarom zoveel mogelijk producten te eten met weinig koolhydraten en suikers. Hieronder enkele tips.

  • Wanneer u uit eten gaat, kiest u best voor een stuk vis of mager vlees met toegestane groenten. Brood, frietjes, gefrituurde snacks en vettige sauzen laat u links staan.
  • Op een feestje kiest u voor groenten als snacks, zoals komkommer, bloemkool, radijzen, etc.
  • Wilt u toch genieten van een dessert? Kies dan voor kaas in plaats van zoetigheden met veel suikers (zoals ijs).

Heeft u toch gezondigd? Dan is het belangrijk om de volgende dag(en) de draad terug op te pakken en u volledig aan het dieet te houden. U start best weer 4-tal dagen met fase 1, zodat uw lichaam opnieuw in ketose geraakt. Houdt er rekening mee dat zondigen uw vooruitgang kan beïnvloeden en u opnieuw wat extra gewicht kan bijkomen.

17 Is alcohol toegestaan wanneer ik het proteïnedieet volg?

Nee, u mag geen alcohol drinken tijdens het proteïndieet. Wanneer u de verleiding niet kan weerstaan kiest u best voor rode wijn of een glaasje cava in plaats van bier of andere alcoholdranken met veel koolhydraten. Houdt er wel rekening mee dat dit uw vooruitgang en proces zal vertragen.

In fase 1 en 2 dient u toch beter alcohol volledig te vermijden.

18 Mag ik een maaltijd overslaan als ik geen honger heb tijdens het proteïnedieet?

Nee, u mag tijdens het eiwitdieet nooit een maaltijd overslaan. Voor een succesvol resultaat zijn voldoende eiwitten cruciaal. Hiervoor eet u tijdens het dieet minimaal 4 proteïnerijke maaltijden en wacht u nooit meer dan 4 uur tussen uw maaltijden.

19 Mag ik het proteïnedieet volgen als ik zwanger ben of wil worden?

U mag tijdens uw zwangerschap geen proteïnedieet volgen. Wanneer u zwanger bent, kiest u beter voor een gebalanceerd voedingsschema met gezonde en gevarieerde voeding om overgewicht na uw zwangerschap te vermijden. Raadpleeg best uw arts voor een correcte doorverwijzing. 

20 Mag ik na afloop van het proteïnedieet weer normaal eten?

Ja, na het dieet is opnieuw alle voeding toegestaan. Toch is belangrijk dat u niet hervalt in uw oude eetgewoonten en te kiezen voor een gezonde balans tussen uw inname koolhydraten, vetten en eiwitten. Lees alles over welke eetpatronen u best aanneemt na het proteïnedieet.

Nog vragen?

Neem contact op

Waarom Protiweb?

Gegarandeerd de goedkoopste
Wij werken dagelijks aan onze prijzen om altijd de goedkoopste te zijn. Bovendien hebben wij tal van promoties!
Snel resultaat
Door de verlaagde koolhydraat- en vetwaarden verliest u snel vet zonder verlies van spieren. Gemakkelijk afslanken op een gezonde basis!
Ruimste keuze producten
Meer dan 650 kwaliteitsvolle maaltijden en snacks zorgen voor de nodige variatie. Ontdek snel wat uw persoonlijke favorieten zijn.
Snelle & betrouwbare levering
Levering 1 tot 2 werkdagen na uw betaling via onze vaste partner bpost. De levering is bovendien gratis vanaf een bestelling vanaf € 90.
Zeg suiker vaarwel
Naast proteïnerijke producten, bieden we ook suikervrije snacks, sauzen, beleg en meer aan. Zo ondersteunen we iedereen die bewust voor gezondheid kiest.
Onze partners
Over Protiweb

Bij Protiweb kunt u terecht voor een ruim aanbod aan proteïneproducten aan de laagste prijs.